Deze keer hebben we meneer De Vries’ algemene kennis getest, daarna hebben we nog even gekletst over zijn middelbare schooltijd.

Op het moment dat we binnenkwamen, werden we hartelijk ontvangen met een grote pot snoep. De sfeer zat er zo direct goed in! Jullie kennen meneer De Vries natuurlijk als geschiedenis docent en leerlingencoördinator. Vandaag zien jullie een andere kant van meneer De Vries.

We gingen van start met de vragen over zijn algemene kennis:

 

  1. In de winkel kosten een potlood en een gum samen €1,10. Als het potlood €1,00 duurder is dan de gum, hoe duur is de gum dan?

Meneer De Vries: ‘Even denken hoor, is dat dan….  5 cent?’

Dat is dan 1 punt voor meneer De Vries! En dat terwijl hij zegt dat hij slecht in wiskunde is!

 

2.Noem een kleur in het Engels waar de letter ‘e’ niet in zit.

Meneer De Vries: ‘Pink!’

Als we hem vertellen dat het goed is, horen we luid: ‘Yes!’

 

  1. Bij wiskunde kan het gebruiken van een X als keerteken erg verwarrend zijn. Welk teken wordt hiervoor ook gebruikt?

Meneer De Vries onderbreekt ons nog voordat we onze zin afhebben gemaakt: ‘Oooh, wiskunde, dit gaat me niet lukken!’ Maar toch is het antwoord dat hij geeft goed: ‘Het teken dat wordt gebruikt is een punt.’

4.hoe heet iemand uit Overijssel?

 

Meneer De Vries: ‘Een…… Overijsselnaar?’ Dat is bijna goed. Het goede antwoord moet zijn: Een Overijsselaar. ‘Ja, misschien kan je het voortaan beter een Overijsselman of -vrouw noemen.’ Er volgde een luid gelach van ons alle vier.

 

  1. Op de schoolsite staat een kopje genaamd ‘apps’. Welke apps staan daar onder?

Meneer De Vries begint direct van alles op te noemen: ‘SOMtoday, ItsLearning, Zermelo, Webmail en…. Mijn Bonhoeffer?’

Alweer bijna goed.  Alleen is het niet Mijn Bonhoeffer, maar ‘mediatheek’.

‘Bestaat daar een app van? Ik ga hem meteen proberen!’ Zegt meneer De Vries opgewekt.

 

  1. Hoe vaak kan je 5 aftrekken van 25?

Na het horen van de vraag herhaalt hij de vraag in zichzelf. Vervolgens vraagt hij: ‘Is het een strikvraag?’ Zijn uiteindelijke antwoord is 5, maar helaas is dat niet het juiste antwoord. Het juiste antwoord is namelijk: 1, want daarna is het geen 25 meer.

Als hij dit hoort wordt hij een beetje pissig en vertelt ons dat hij niet zo goed tegen strikvragen kan.

 

Het leukste onderwerp van geschiedenis vindt hij de Tachtigjarige Oorlog en de VOC. Hij was volgens hemzelf een brave jongen en hij is er daarom niet vaak uitgestuurd. Na zijn middelbare schooltijd heeft hij geschiedenis gestudeerd op het HBO. Vervolgens heeft hij een Master Onderwijskunde gedaan. Ondertussen werkt hij alweer 11 jaar bij ons op school.Nadat we zijn algemene kennis hebben getest, hebben we nog wat vragen gesteld over zijn middelbare schooltijd. Daaruit bleek dat zijn slechtste vakken wiskunde en tekenen waren. Toen wij vroegen naar zijn laagste cijfer ooit gehaald, vertelde hij ons dat het een 1,9 voor een wiskunde proefwerk was. Aangezien hij een geschiedenis leraar is, waren we ook wel benieuwd wat zijn laagste cijfer daarvoor was, en dat bleek een 7.

tekening m de vries
Onderdeel van het Tapijt van Bayeux door Meneer de Vries.
cartoon m de vries
Dezelfde tekening gemaakt door een van onze cartoonisten.

 

 

Wij vonden het erg leuk om Meneer de Vries te interviewen en hopen dit snel weer te doen bij een andere leraar.

 

Door: Eline Kobes en Lieke van de Ven.                                                                                                                                                                                                                  Foto’s: Merlin Scheffers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.