Toen jij als brugklasleerling hier op school kwam, had je waarschijnlijk bepaalde verwachtingen van deze school. We vroegen aan een aantal brugklasleerlingen wat hun verwachtingen waren voordat ze hier begonnen en wat ze tot nu toe vinden van school.

De meeste leerlingen dachten dat het Bonhoeffer College Bruggertstraat groot en leuk zou zijn. Ook verwachtten ze veel huiswerk. De meeste van deze verwachtingen zijn uitgekomen. Het huiswerk valt gelukkig wel mee. Brugklasleerlingen zitten gemiddeld een half uur tot een uur aan hun huiswerk. Tot nu toe vinden ze school wel meevallen.

Veel kinderen kwamen naar deze school voor het Technasium. Ook kwamen ze naar deze school, omdat er minder niveaus zijn dan op andere scholen en daardoor meer discipline.

Verder hebben brugklasleerlingen niet veel last van leerlingen uit hogere klassen. Maar in de gangen en op de trappen wordt wel veel geduwd door andere leerlingen.  Over het algemeen zijn de leraren aardig. Maar als ze in een slechte bui zijn is het een ander verhaal…

Door: Merlin Scheffers en Munise Güclü

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.