Binnenkort is weer de Open Dag. Dit is een belangrijke dag voor onze school en voor alle achtstegroepers. We laten leerlingen uit groep 7/8 de sfeer van onze school proeven. En om meer te weten te komen over de Open Dag, hebben wij mevrouw Berkien  geïnterviewd.

Bij de open dag heten de leerlingen van het Bonhoeffer College Bruggertstraat leerlingen uit groep 7/8 welkom. Bij de verschillende lesvakken zijn er activiteiten te doen, zodat ze meer te weten kunnen komen over die vakken. De leerlingen van deze school mogen tijdens de Open Dag ook bevraagd worden.

De Open Dag is bijna hetzelfde als vorig jaar. Er zijn alleen andere activiteiten te doen in de verschillende lokalen. Verder blijft de opzet hetzelfde.

Op de Open Dag maak je kennis met onze school, de lokalen zijn natuurlijk iets opgefleurd. Bij geschiedenis maak je tijdens de echte lessen bijvoorbeeld geen buttons, maar bij muziek doe je wel Karaoke. Toch laten de lokalen je wel de doordeweekse staat van de school zien. De leerling moet het ook naar zijn/haar zin hebben op school als het geen Open Dag is.

Mevrouw Berkien heeft een draaiboek voor de Open Dag. In dat draaiboek staat hoe de Open Dag van het begin tot het einde moet lopen. Het is veel werk om een Open Dag te organiseren. Ze doen dan met zijn allen. Je moet op erg kleine details letten. Vorig jaar duurde het opzetten van de open dag (met gesprekken en al) ongeveer 50 uur. Maar mevrouw Berkien begint al twee maanden van te voren met ideeën te bedenken en drie weken van te voren vult ze het draaiboek in.

Jaarlijks helpen er ongeveer 110 collega’s en 100 leerlingen. Ook in de voorbereiding krijgt ze erg veel steun en hulp van de collega’s. Mevrouw Berkien hoopt op 650 bezoekers, maar is al blij met 350 bezoekers.

Het belangrijkste op de Open Dag zijn de leerlingen. Zonder de leerlingen is er namelijk  geen Bonhoeffer College Bruggertstraat. Mevrouw Berkien is dan ook erg dankbaar dat jaarlijks zoveel medewerkers, leraren en leerlingen helpen.

In onze school staan de leerlingen centraal. Het is belangrijk dat leerlingen een goede band hebben met de docenten en de mentor. Op deze school zijn er duidelijke grenzen, maar binnen die grenzen is er voor iedereen veel mogelijk.

IMG_4890 (1)

Veel vakken hebben nog mensen nodig. Dus als je nog ergens wilt helpen: vraag je docent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.