Komende weken zullen er verschillende interviews gepost worden met de leraren uit Duitsland en Nederland die betrokken zijn met de komende uitwisseling. We zullen de volgende interviews met de volgende docenten posten: Mevrouw Schmitz, meneer Strauss, meneer Heinsohn en tot slot nog mevrouw Brunink. Deze week: Anna Schmitz.

Anna Schmitz is een docent uit Duitsland die les geeft op het Gymnasium Rauderfehn. Ze geeft Nederlands, Engels en Geschiedenis. I.v.m. de uitwisseling op onze school hebben wij haar via de mail geïnterviewd.

Mevrouw Schmitz vindt de uitwisseling met onze school een goed idee, omdat ze denkt dat de taalvaardigheden van de leerlingen er beter van gaan worden. Ook denkt ze dat door de uitwisseling de leerlingen goed de cultuur van een land en de inwoners kunnen leren kennen. Ze zou het leuk voor de leerlingen vinden om elkaar tijdens de uitwisseling goed te leren kennen en dat ze samen leuke dingen kunnen doen, zoals de stad verkennen of samen koken.

Ze vindt het grootste verschil tussen de Nederlandse en Duitse leerlingen dat de Nederlandse leerlingen in eerste instantie veel opener en spontaner zijn dan de Duitse leerlingen.

Ze vindt dat in Nederland de relatie tussen leraar en leerling wat vriendschappelijker is dan in Duitsland. Dat betekent niet dat ze in Duitsland geen goede relatie met de leerlingen hebben, maar het is wel wat afstandelijker dan in Nederland.
Mevrouw Schmitz vindt Nederlands een leuke taal, maar ze vindt dat het Nederlands best anders is dan het Duits. Dat is wel bijzonder want de meeste mensen vinden dat het best veel op elkaar lijkt. Veel woorden en vooral de grammatica hebben nog best veel verschillen
Mevrouw Schmitz heeft nu niet echt meer een Nederlands woord wat ze echt lastig vindt, maar in het begin van haar studie vond ze ‘Schiermonnikoog’ erg lastig om uit te spreken. Dat kwam door de uitspraak van de ‘sch’. Het grappigste Nederlandse woord vindt ze ‘knuffelen’.

Mevrouw Schmitz vindt pannenkoeken het lekkerste Nederlandse eten. Ze vindt bitterballen het minst lekker.
Mevrouw Schmitz vindt onze school erg modern. Ook vindt ze de sfeer heel positief, want zij en de andere docenten werden door iedereen met open armen ontvangen, daarom vond ze onze school ook heel sympathiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.