De open dag was dit jaar weer geslaagd. Er kwamen veel mensen opdagen en de meesten waren erg (hoe kan het ook anders) enthousiast over de school.

Mika, groep 7, was al bij gym en tekenen geweest. De school leek hem tot dan toe leuk, maar hij was er nog niet zo lang, dus dat was nog een beetje moeilijk om te bepalen. Hij probeerde nog bij alle andere vakken te gaan kijken. Hij wist nog niet zeker naar welke school hij zou gaan, maar gelukkig heeft hij nog een jaartje om te denken.

Ook het kraampje van de schoolkrant heeft veel bezoekers getrokken. De meeste waren enthousiast over het idee. Ze vonden het zo leuk dat het helemaal door leerlingen bedacht, ontworpen en uitgevoerd is. Vooral de ouders vonden het ook leuk dat er onder schooltijd aan gewerkt kon worden, en dat het vak Nederlands daar ook de tijd en ruimte voor gaf. Ook veel leerlingen van onze school kwamen er op deze manier achter dat er een schoolsite was.

Roos, groep 8, was al bij Frans, Duits en muziek geweest. Haar leek de school erg leuk, en ze zou hier wel heen willen gaan. Maar ze heeft mavo-havoadvies, dus het ligt nog een beetje aan de CITO of ze misschien naar deze school toe kan of niet. Ze wou nog erg graag naar tekenen toe. Wat haar gelijk opviel toen ze door deze school liep, was dat ze de sfeer goed vond, en dat er aardige docenten rondliepen.

Ook de wiskunde escaperoom werd erg goed bezocht. Elk kwartier zat het lokaal weer vol met mensen die de Smileys wouden redden. Er waren drie groepjes die niet binnen de tijd naar buiten wisten te komen. De snelste kwam al naar buiten met nog 2,48 van de 10 minuten op de teller!

 

Weetjes:

  • Alle tompoezen waren een half uur voor het einde uitverkocht
  • Er hebben 131 mensen de vragen in het lokaal van klassieke talen gemaakt.
  • Bij het Technasium waren er minder mensen dan vorig jaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.