Van Riga tot Gent

Een tijdje geleden was de presentatiemarkt voor de 1e klas bij Businessschool, daarover hebben we een paar mensen geïnterviewd. De leerlingen kregen in groepjes een stad waarbij ze een stedentrip moesten bedenken. Over het algemeen vonden de leerlingen het een leuk en leerzaam project op wat enkele uitzonderingen na. We hebben een paar leerlingen en meneer Vossensteyn geïnterviewd over dit project. Maylan Nijhuis had de stad Dublin en vond het een leuk project. Hij vond het leuk dat dit een andere manier van presenteren was, deze manier van presenteren vond hij niet spannend ondanks dat er zo veel mensen kwamen kijken. Ook had hij samen met zijn groepje een speciale tactiek om mensen bij hun te laten kijken, ze hadden namelijk snoepjes bij hun tafel! Hij vond het wel een beetje jammer dat hij niet de stad Bordeaux had maar hij vond het wel leuk om Dublin te hebben. Ook had dit groepje afgesproken met de leraar dat als ze een Ginnes biertje op de poster zouden plakken, ze een extra punt zouden krijgen, vertelde Femke van de Ven die in het groepje van Maylan zat.

2222222

We hebben ook Anne Vlake en Marijn Koopman geïnterviewd die de stad Riga hadden. Anne Vlake vond het project leuk en heeft geleerd om uitgebreider te denken en ook heeft ze beter leren samenwerken. Ze vond het leuk dat er veel mensen kwamen kijken en vond het niet spannend. Als ze zelf een keer een eigen project zou mogen kiezen dan zou ze graag een eigen bedrijf willen maken. Marijn Koopman vond het een leuk project en vond het leuk dat ze zelf veel dingen konden uitzoeken. Ze heeft geleerd hoeveel geld mensen uitgeven voor een vakantie en wat ze leuk vinden om daar te doen. Ze vond de manier van presenteren leuk en vond het bijzonder dat er veel mensen kwamen. Ze zou het project nog een keer willen doen met een stad die nog niet heel erg bekend is en er nog meer over willen uitzoeken. Riga leek haar eerst een stomme stad maar toen ze er meer over wist, vond ze hem wel leuk.

22222

Daan Roorthuis had als stad Bordeaux, hij vond het project leuk, maar zou er geen baan in willen. Ook vond hij de manier van werk en de manier van presenteren leuk en zou hij het nog wel een keer vaker via een presentatiemarkt willen doen. Hij vond het presenteren wel een beetje spannend, omdat hij niet wist welke mensen er allemaal zouden komen kijken naar zijn presentatie. Finn van Melle vond het project leuk en interessant en had de stad Gent. Hij vond het leuk dat hij

zou mogen doen zou hij het met een stad uit Portugal willen doen. Hij vond de manier van presenteren leuk en er kwamen veel mensen kijken.

2222

Ook hebben we meneer Vossensteyn geïnterviewd en gevraagd wat hij vond van het project. Meneer Vossensteyn was tevreden met de resultaten en vond de reizen leuk en creatief. Ook vond hij het leuk dat mensen speciale manieren hadden gebruikt om mensen naar hun presentatie te laten kijken. De mensen met de stad Praag hadden namelijk Tsjechische koekjes gebakken, de mensen met Letland hadden vlaggetjes en de mensen met Dublin hadden snoepjes. Ook vond hij het leuk dat de mensen met Dublin hadden gepresenteerd op de open dag. Meneer vond de presentatiemarkt van toegevoegde waarde en vond het leuk dat de ouders van de leerlingen ook op school kwamen. Een nieuwe klas zou dit project wel willen proberen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.