Een interview met meneer Berendsen.

Het idee om naar Oeganda te gaan is ontstaan doordat de mentorklas van meneer Bos vier jaar geleden naar Cambodja is gegaan. Het was bedoeld als eenmalig project, maar iedereen vond het geweldig. Daardoor kwam het idee om twee jaar later naar Malawi te gaan. Hiermee kwam het idee om het project iedere twee jaar te herhalen. Oeganda komt uit de lijst van ‘Be More’. Deze lijst bestaat uit landen waar je als school via Be More heen kunt reizen voor vrijwilligerswerk. De reis is bedoeld om de lokale bevolking te helpen en het geld is een extra steunmiddel voor de inwoners. Ze helpen met kleine projecten die door de lokale bevolking bedacht zijn. Ze helpen bijvoorbeeld gehandicapte kinderen door met het opgebrachte geld speciale banken te kopen. Deze banken zijn voor speciale scholen voor gehandicapten. Het doel is om te helpen bij kleine activiteiten die voor de arme inwoners niet mogelijk zijn. De groep bestaat uit 38 leerlingen uit 4 HAVO en 4&5 VWO. Ook gaan er 4 begeleiders van onze school mee, waaronder meneer Berendsen. De groep gaat twee weken weg.

Met de speciale actie in de kantine heeft de groep maar liefst €1036,70 opgehaald.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.