Wij (leerlingen uit 2G1) hebben mevrouw Brunink geïnterviewd over de uitwisseling van de 2e klas naar Duitsland.

Mevrouw Brunink woont niet in Duitsland, en heeft er ook nooit gewoond. Toch zou ze het wel willen, dan het liefst in Berlijn. Mevrouw Brunink vindt dat iedereen open en direct is in Nederland. Ze vindt de mensen in Duitsland iets beleefder.

Ze is samen met meneer Strauss naar de school in Duitsland geweest. Daar hebben ze samen drie lessen Nederlands en twee lessen Engels in verschillende klassen gevolgd. Ze begonnen om 7:45 uur. Eén lesuur duurt vijftig minuten. De lessen stoppen om 13:00 uur, maar de meeste leerlingen blijven nog op school studeren. Mevrouw Brunink was verbaasd over hoe goed de leerlingen meedoen. Op die school krijgen ze een gedragscijfer wat voor 50% meetelt met het eindcijfer. Ze vindt het een goed idee om een gedragscijfer in te stellen, maar ze zou het niet voor 50% laten meetellen.

Mevrouw Brunink zou wel les willen geven op die school, maar ze zou dan eerst een diploma op de Universiteit in Duitsland moeten halen, maar ze kan deze school ook niet missen. Ze zou dan wel Nederlands en Duits willen geven, want Duitse docenten moeten daar twee vakken geven.

Ze verwacht dat wij van de uitwisseling een betere schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid krijgen, meer inzicht krijgen over de cultuur en dat onze interesse in Duitsland wordt vergroot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.