Uitwisseling Brazilië 5e klas

Quinten Snels en Nathan Dognani (16 jaar) deden mee aan een uitwisseling van zes weken tussen Brazilië en Nederland.

Nathan speelde een game waar allemaal verschillende landen in voorkwamen. Vanaf toen wilde hij altijd al reizen. School was een perfecte kans voor hem om dat te gaan doen. Dus schreef hij zich in voor de uitwisseling. Hij kon veel landen kiezen, maar koos voor Nederland. Het noordelijk halfrond is voor Brazilië heel speciaal, want daar kom je niet zo snel. Dit was één van de beste ervaringen in zijn leven.

Quinten en zijn zus hadden veel goede verhalen over verschillende uitwisselingen gehoord van hun neven (27 en 28 jaar). Hij wilde niet naar Amerika, dat was te normaal. Hij wilde een nieuwe cultuur ontdekken.

Quinten ging als eerste naar Brazilië, hij werd er beschouwd als een beroemdheid, omdat er niet vaak mensen van andere landen en continenten kwamen. Nathans familie was erg open en wilde veel over hem weten, het klikte goed. Ook de vrienden van Nathan waren erg aardig. Ze bezochten samen veel restaurantjes in Brazilië.

Nathan vond het hier anders. Ze beschouwden hem niet als een beroemdheid, want in Nederland komen vaker mensen met een andere afkomst. Quintens familie was heel aardig tegen hem.

Quinten was geschokt over zijn eerste week in Brazilië. Alleen de docenten hadden toegang tot de Wi-Fi en er waren camera’s in de klaslokalen, dat was hij niet gewend. Ze konden alles zien wat je deed: afkijken, kijken op je mobiel en nog meer. Quinten ging op zijn telefoon tijdens de les terwijl dat op die school niet toegestaan is. Als het schoolhoofd dat had gezien, had hij ongeveer 20 euro moeten betalen, dat is ongeveer 80 Braziliaanse Reaal.

Quinten en Nathan zijn goed bevriend geraakt en willen contact blijven houden. Quinten wil als hij klaar is met school weer naar Brazilië reizen. Nathan wil ook terugkomen en zou zijn familie mee willen nemen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.