Op donderdag 19 april waren we als Bonhoeffer College Bruggertstraat met klas 2A1 uitgenodigd door René Vredeveld (docent Duits AOC), in samenwerking met de gemeente Enschede, voor de “Dag van de Duitse taal”. Duitse leerlingen en docenten die op school Nederlands leren en onderwijzen, kwamen in contact met onze Nederlandse leerlingen en docenten.  

 

We vertrokken op deze stralende dag op de fiets naar de prachtige locatie “The Performance Factory”, waar maar liefst 87 bedrijven gevestigd zijn. De leerlingen werden in deze voormalige fabriek ontvangen in de Dance Hall, en na een drankje werden ze verdeeld over de verschillende workshops geleid door professionals. Dansen, muziek, theater, sport, koken, stopmotion met lego en creativiteit stonden voor 180 leerlingen uit Nederland en Duitsland op het programma. Tussen en na de verschillende workshops konden de leerlingen een broodje hamburger en een heerlijk gevulde yoghurt nuttigen, gemaakt met streekproducten. Leerlingen waren enthousiast over deze dag en ook docenten hebben zinvolle contacten uitgewisseld. Zij hopen in de toekomst onze leerlingen nog meer in contact te brengen met elkaars buurtaal.