Zinloos geweld werd Milan FATAAL

In de activiteitenweek voor de meivakantie zijn de tweedeklassers van Bonhoeffer College Bruggertstraat naar de musical Fataal gegaan. Hierin werd het onderwerp zinloos geweld besproken. De musical gaat over de droom van Milan, hoe hij door zinloos geweld in een rolstoel belandde en de gevolgen hiervan voor de familie zijn. De musical is gebaseerd op de film Fataal met het script geschreven door Carry Slee.

De musical vertelde het verhaal vanuit meerdere perspectieven. Zo werd in de musical het verhaal van het slachtoffer, zijn vriend, zijn vriendin en zijn vader verteld.  De rollen werden gespeeld door Abel Leemans (Milan/slachtoffer), Samir Hassan(Ferhane/vriend), Vera de Koster(Sophie/vriendin) en Lucas Schilperoort (de vader).

Wij als redactie van Bruggert Snuggert Nieuws kregen de kans om de cast te interviewen.

Fataal 2

 

Interview acteurs

De voorstelling is nu een maand in de theaters. De acteurs voelen dus niet meer dan gezonde spanning. De rol hebben ze bemachtigd door middel van een auditie. Daardoor kenden ze elkaar nog niet toen ze  begonnen met het maken van de musical. De acteurs komen uit verschillende delen van het land.fataal 4

De acteurs vinden het onderwerp zinloos geweld erg belangrijk, omdat er over gepraat moet worden. Doormiddel van deze musical willen ze een jonger publiek bereiken om de gevolgen duidelijk te maken. Daarom zien de acteurs ook veel scholieren in het publiek tijdens de musical. Deze grote opkomst vinden ze erg goed, omdat er ook minderjarige daders zijn en ze hopen het gedrag van jongeren hiermee de veranderen.  Daarom belichten ze in deze musical vooral wat de gevolgen voor het slachtoffer zijn.  Ze willen in deze musical niet alleen de negatieve dingen belichten maar ook graag de positieve dingen.

Wil  je deze musical ook zien? De musical toert door het hele land t/m 10 juni.

fattaal 1

Bron afbeeldingen:  https://theaterdestoep.nl/voorstelling/homemade-productions-fataal