De afgelopen maanden was het vaak in het nieuws: “De ziektegolf”. Het bleek erger dan andere jaren. Daarom waren wij benieuwd hoe het bij ons op school was.

Leerlingen

Waarschijnlijk heb je het de afgelopen tijd wel gemerkt dat veel leerlingen ziek waren. En als leerlingen de ene keer ziek waren geweest, worden ze vaak daarna nog een keer ziek. Als we kijken van de periode januari t/m maart waren er dit jaar 3939 ziekmeldingen. Vorig jaar waren dat er een stuk minder, namelijk: 3464 ziektemeldingen. De periode van de ziektegolf vorig jaar was ook aanzienlijk korter. Januari was dit jaar de maand met de meeste zieken, namelijk 1342 ziektemeldingen.

De leerlingen hebben dit jaar ook meer paracetamols gehaald dit waren er 71. Vorig jaar waren dit er 60. Dit is gemeten in de periode januari t/m maart.

Leerkrachten

Bij de leerkrachten was het ziekteverzuim ongeveer 5%. Dit is meer dan anders, want normaal ligt het rond de 3%. De leerkrachten waren niet al te lang ziek en waren snel bereid om weer terug te komen, ondanks dat ze nog niet helemaal beter waren. Dit zorgde ervoor dat sommige leerkrachten zich na een tijdje weer ziekmeldden, omdat ze zich nog niet helemaal fit voelden. Misschien heb je ook wel gemerkt dat er vaker uitval was of een invaller.

Gevolgen

In principe heeft het geen gevolgen voor de school. Aangezien de lessen gewoon door elke leerkracht ingevallen kunnen worden mits de leerkracht maximaal twee weken ziek is. De lessen kunnen ook uitvallen. Mevrouw Berkien vertelde ons dat er gelukkig geen enkele leerkracht twee weken of langer ziek was door de ziektegolf. De lessen kunnen uitvallen of ingevallen worden omdat er rekening mee wordt gehouden in de lessentabel. Zo blijft er ruimte over voor ziekte.

 

De ziektegolf is inmiddels afgelopen. Mocht je nou toch ziek zijn dan wenst Bruggert Snuggert Nieuws je beterschap!