Een tijdje geleden is een aantal leerlingen (grotendeels uit 3 havo) onder begeleiding van meneer Ormel naar Parijs geweest om deel te nemen aan de Shell Eco Marathon. Om hier wat meer over te weten te komen interviewden wij 3-havo leerling Lily Rijnberg.

De Shell Eco Marathon is een evenement waar scholen, voornamelijk universiteiten, aan mee doen. Hier presenteren zij hun eigen gebouwde auto en racen ze tegen elkaar. Het is erg knap dat er een team meedoet namens een middelbare school, dit jaar waren ze het enige team van een middelbare school. Dat het een team is van een middelbare school maakt het ook nog lastiger. Universiteiten hebben namelijk veel meer geld te besteden, dus er moest zuinig aan gedaan worden!

Begin december is er een team gevormd , dat na de kerstvakantie bij elkaar is gekomen om te plannen en taken verdeeld. Zo was er een groepje dat werkte als PR. Door de PR wordt alles geregeld qua geld en communicatie. Het andere groepje is Electro en Bouwkunde. Dit groepje ging de laatste zes maanden de auto bouwen. Vanwege het beperkte budget is er gebruik gemaakt van een oude auto van het Green Team van de UT.

De auto gaat op z’n hardst ongeveer 20 tot 30 kilometer per uur. ‘Het is misschien niet zo hard, maar we hebben onze auto zo gebouwd dat hij het parcours af kon leggen.’

De sfeer in Parijs was erg gezellig. ‘Op een gegeven moment misten we een kleine chip uit de auto. Toen zijn we langs alle stands gegaan om te vragen of zij nog een chip voor ons hadden. Ook al was het een wedstrijd tegen elkaar, iedereen was heel aardig.’

Uiteindelijk heeft het team zich niet kunnen kwalificeren voor Londen. Er is nog een kleine kans dat ze toch naar Londen kunnen via de loting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.