Op donderdag  11 oktober zijn de 2de en de 3de klas van de Bruggertstraat en de 2de klas van de Van der Waalslaan met de (dubbeldekker)bus naar het archeologische park in Xanten geweest. Tijdens deze excursie moesten ze informatie verzamelen over 4 onderwerpen. De eerste 2 onderwerpen, het badhuis en de soldaten, konden ze vinden in het museum waar ze mochten rondkijken en een rondleiding kregen.

Na de lunch ging het eerste deel van de groep op weg naar het amfitheater waar ze informatie moesten opzoeken over dit gebouw en 2 foto’s moesten maken waarin ze handelingen uit de Romeinse tijd uitbeeldden. Daarna gingen ze naar de haventempel waarbij ze ook informatie moesten opzoeken en 2 foto’s moesten maken. Het tweede deel  moest dit ook doen terwijl de andere groep een workshop kreeg. Tussen alle onderzoeken door was er voor sommige groepjes nog tijd om even langs het springkussen te gaan. De groep werd voor de workshop opgedeeld in nóg 3 groepen en deze gingen óf een workshop doen over oude kledingstukken waarbij je uitleg kreeg over het kledingstuk en het kledingstuk kon passen, óf een workshop kon doen waarbij je edelstenen (in dit geval gekleurde glas steentjes) kon bewerken met een speciale naaldboor. De andere groep werd ook opgedeeld en deed hetzelfde.

Nadat de laatste groep klaar was, was er nog een gelegenheid om een souvenirtje te kopen in het  museumwinkeltje  en toen moest iedereen de bus weer in. Het was dus een leuke excursie.

Vera Bult en Haike Strijker (B2G1)

DSC_2729
Reconstructie haven tempel.

DSC_2724DSC_2726DSC_2720DSC_2719DSC_2718DSC_1376

DSC_1373
Romeinse kleding passen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.