Demcon gaf alle 2e klassen op het technasium de opdracht om een nieuw relatiegeschenk voor hen te bedenken, omdat ze 25 jaar bestaan. Dat relatiegeschenk moest hetzelfde uitstralen als Demcon: techniek. Het moest aansluiten bij de doelgroep en zo leuk of bijzonder zijn dat mensen het relatiegeschenk gaan gebruiken. Ook mocht het niet te veel geld kosten.

IMG_5731-1.jpg

Wij, Matthijs, Heleen, Julian en Maud, hebben als relatiegeschenk de fietspieper bedacht. Dat is een soort alarm voor op je fiets, zodat je weet waar je fiets staat. Op de fiets zitten 2 rode LED lampjes die gaan knipperen en een geluidspieper (Active Alarm Buzzer Pieper). De 2 onderdelen kun je aansturen met een app, die je op je telefoon downloadt. De app is via bluetooth verbonden met de onderdelen. In de fietspieper zit ook een GPS tracker, zodat als je fiets een stuk verderop staat (en je dus de lampjes niet meer kan zien en het geluid niet meer hoort) je alsnog precies via de app kan zien waar je fiets staat. Maar ook bij diefstal is het erg handig; doordat je de locatie van je fiets kan zien, weet je exact waar hij is. Je kan de fietspieper onder je bagagedrager plaatsen of als je een rekje hebt kun je hem daaraan bevestigen.

In eerste instantie hadden we ons idee gemaakt voor studenten. Als ze dan ’s nachts uit het café komen (en vaak dronken zijn) en niet meer weten waar hun fiets staat, kunnen ze de fietspieper gebruiken. Later kwamen we erachter dat iedereen het eigenlijk kan gebruiken. Bijvoorbeeld als je bij het treinstation of in de stad bent en er heel veel fietsen staan, dan kun je d.m.v. de fietspieper je fiets heel makkelijk en snel terugvinden!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.