WK Volleybal

WK volleybal – interview

Deze week is Bruggert Snuggert Nieuws naar de WK-volleybaltraining geweest. Hier hebben wij gekeken hoe zo’n training eigenlijk gaat en we hebben trainers en volleybalspelers geïnterviewd.

Allereerst interviewen wij meneer Olthof. Hij is de hoofdcoach van het team.

Hoeveel geld hebben jullie ingezameld met de kantine-actie?

De kantine-actie is heel goed gegaan, we hebben 411 euro opgehaald.

Wat gaan jullie met dat geld doen?

Voor elke actie die we doen proberen we het gat in de begroting te dichten. Als Bonhoeffer moeten we een vast bedrag betalen en dat is een paar duizend euro. Andere landen krijgen dit gewoon cadeau. De overheid zegt: ‘Jullie mogen gaan.’ Maar wij moeten het allemaal zelf bij elkaar zoeken. Dat hebben we dus gedaan met deze actie, maar we hebben bijvoorbeeld ook een kerststollenactie gedaan onder docenten, we hebben de kantinedienst overgenomen en we hebben sponsoren geworven. Daarmee proberen wij zoveel mogelijk geld te behalen om het financieel te redden.

Wat voor sponsoren hebben jullie dan?

Bedrijven en soms zijn het ooms en tantes die wat geld sponsoren. We hebben sponsorpakketten van 50, 100, 250, 500 en 1000 euro.

Wat hebben jullie allemaal moeten doen om het WK te bereiken?

Vroeger was het zo dat je Nederland kampioen moest worden bij de scholen, maar nu mag je aangeven of je interesse hebt in een WK, en daar hadden wij inderdaad interesse in. En als er meer scholen zijn die ook interesse hebben, moeten ze tegen elkaar spelen. En de winnaar daarvan, die mag gaan.

Dus het zijn alleen maar scholen die mee doen?

Ja. Bij ons is het zo, wij maken volleyballers van onszelf. Bij ons komen ze in de brugklas en zitten ze op voetbal, tennis, of wat dan ook en dan proberen wij een heel team te maken. Bij andere landen , bijvoorbeeld Frankrijk, zijn er volleybalscholen door heel Frankrijk. Uit een heel gebied worden de allerbeste volleyballers op een school gezet. Zij trainen 20 uur en daar wordt een selectie uit gemaakt. Dat is heel anders dan bij ons.

Wanneer is het Wk, en wanneer gaan jullie weg?

Het WK is van 30 maart tot en met 6 april 2019. Op 30 maart gaan we weg, maar 30 maart is ook de eindronde van het NK dus ze gaan eerst een hele dag spelen en in de avond vliegen we richting Kroatië.

 

 

Gaat Ryan ook mee?

Ja, zeker! Sneu verhaal natuurlijk, wat er gebeurd is, zijn been gebroken, maar het eerste wat ik zei is dat hij sowieso meegaat. Desnoods dragen we hem.

Wanneer zijn jullie echt begonnen met dit team?

Hierover moest hij even nadenken

Dit WK is eigenlijk het eerste WK voor onder 15 jaar, en volgend jaar is het weer voor onder 18 jaar. Dus we moesten even afwachten welke jongens precies aan de leeftijd zaten, dus wie kon er wel mee en wie waren te oud. Aan het begin van het jaar was er vanuit de organisatie, met het bericht vanaf welke leeftijd gespeeld kon worden.

Zijn er ook meisjesteams van onze school?

Nee, jammer hè? Ja eigenlijk is meneer Van Dijk begonnen met jongens, en er is wel eens een meisjesteam geweest, maar die hadden meer dat ze met schoolkampioenschappen meededen, en niet met het WK.

Dus er is nog wel een meisjesteam?

Ja, maar deze doet dus alleen mee met schoolkampioenschappen, Olympic Moves is dat. En zoals nu gaan we met een meisjesschool uit Almelo daar naartoe.

Welke trainers gaan allemaal mee?

Ik, als hoofdcoach en Matthijs Hasselerharm, een oudleerling.

Hebben jullie nog een speciale outfit voor het WK?

Haha, ja! Een heel kledingpakket ligt klaar op school, met wedstrijdshirtjes, broekjes, inspeelshirtjes, trainingspak, vrijetijdspolo’s, er komen schoenen, dus we gaan helemaal, tiptop zien ze eruit!

Hebben jullie ook een aanvoerder in het team?

Ja, dat is Lex, Lex de Koning.

Zijn er ook andere Nederlandse teams die meedoen?

Nee, alleen meisjesteams. Als land mag je in principe een meisjesteam en een jongensteam, de afgevaardigden.

 

Maar wat vinden de jongens er zelf van? We vroegen wat zij er van vonden dat ze naar het WK konden:

Boet – Leuk, want je mag onder schooltijd naar Kroatië en het is gewoon leuk om een week te volleyballen.

Xander – Leuke ervaring, het meedoen, het is een leuk toernooi, alle landen die meedoen.

Lex – Supergaaf, nog leuker als aanvoerder, omdat je nog meer kan meemaken, je staat gewoon meer te spelen.

[wpvideo gsnIsNfq]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.