Ook dit jaar heeft onze school weer mee gedaan aan de debatwedstrijd Meet the Boss. Dit is een wedstrijd waar verschillende scholen debatteren over stellingen die te maken hebben met techniek.

04253A0A-D822-4660-B152-AB531DDA3C0D

Hevige strijd tegen het Assink college

Woensdag waren de voorrondes en onze school moest het opnemen tegen het Assink college.  Zij hadden het over de volgende stellingen: ‘Zelfrijdende auto’s zijn de oplossingen voor het fileprobleem.’ en ‘Mensen die langer dan twee jaar werkloos zijn, moeten zich verplicht laten omscholen tot een baan in de techniek’.  Het was een gewaagde strijd want beide scholen waren op dreef en goed voorbereid. Daarna moesten ze het in de derde ronde nog opnemen tegen de Boss van HP Valves. Met hem mochten ze vrij debatteren over de stelling: ‘Alle NG en NT leerlingen moeten verplicht een jaar stage lopen.’ Het was dus een spannende wedstrijd maar helaas heeft onze school  verloren. Wat betekent  dat onze school niet door is naar de landelijke finale in IJmuiden.

Debateendje

Wel heeft Kristel Noordman uit de 4 havo O&O klas het debateendje gewonnen. Dit is een aanmoedigingsprijs voor leerlingen die even een zetje in de rug nodig hebben om nog beter te kunnen debatteren. Dus onze school  ging niet helemaal met lege handen naar huis!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.