Er is op dit moment voor het vak Business School een opdracht aan de gang waarin eersteklasers een zelfverzonnen product mogen verkopen in de kantine. Naast de verkoop maken deze leerlingen een verslag en presenteren ze hun opdracht aan hun klas.

In gesprek met mevrouw Rödel

Mevrouw Rödel, bekend als de kantinejuffrouw, maakt alle producten zelf in de kantine. Alles wordt vers bereid. Daar hebben we haar meer informatie over gevraagd. Ook hebben we haar dingen over het Business School project gevraagd.

Je zou denken dat Meneer P-J Roetenberg, één van de Business School docenten, het idee van dit project verzonnen heeft, maar dat is niet zo. Mevr. Rödel: ‘Het idee van dit project kwam van mij. Ik was erg benieuwd met welke ideeën leerlingen kwamen. Misschien komen er nog wel eens veranderingen in het assortiment die bedacht zijn door leerlingen.’ Dit schooljaar is dit project opnieuw in gang gezet. De leerlingen kwamen met nieuwe en originele producten. ‘Zelf vond ik de ijshoorntjes en de pannenkoeken het leukst.’ De meeste winst dit jaar hadden de groepen van de hotdogs en de noodles.

Al met al vindt Mevr. Rödel dit een erg leuk project. De Business School leerlingen vonden het ook leuk om in de keuken te staan. Kristel Boer (1G1) zegt: ‘Het is een keer wat anders!’