Op 16 mei was de landelijke finale van de Technasium Top Award in Rijswijk. Hier deden 60 technasia aan mee. Meinke van Oenen, Sarah Vegter en Lieke van de Ven zijn eerste geworden in de categorie vwo.

Donderdagochtend was het eindelijk zo ver, de landelijke finale van de Technasium Top Award zou die dag plaats vinden. Zes leerlingen en Technasium docent meneer Leferink gingen op weg naar Rijswijk. Dit waren Lucas Janssen, Ties Köhne, Arend Bakker, Meinke van Oenen, Sarah Vegter en Lieke van de Ven. Daar zou hun een spannende dag te wachten staan.

In de Broodfabriek waren allerlei dingen te beleven. Zo stonden er allerlei standjes van bedrijven, waren er twee escaperooms en waren er diverse robots aanwezig. Hier konden de leerlingen zich vermaken tot ze aan de beurt waren voor de pitches. Hun idee moest zo goed mogelijk gepitcht worden, omdat de zes beste teams door zouden gaan naar de finale in de grote zaal. Helaas heeft het team van de jongens dit niet gehaald.

 

Na de pitches begon de grote finale om 16:00. Hierbij presenteerden de meiden, die zich ook wel greendreamteam noemen, hun idee voor de grote zaal. In deze zaal zaten rond de vierhonderd mensen. De meiden hebben hun best gedaan en wonnen. De prijs was een mooie beker en voor alle winnaars een JBL boxje. Ook zijn de winnaars uitgenodigd voor een vervolg (huldiging) in oktober, de Sciencemakers Awards.

Al met al een geweldige dag en een mooie nieuwe prijs voor onze school!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.