Afgelopen weken zijn alle tweede klassen tijdens biologie en aardrijkskunde bezig geweest met het project “duurzame wijk”.  Een super interessant onderwerp. Want hoe maak je eigenlijk een wijk zo duurzaam mogelijk? En hoe kun je zelf deel uit maken van een duurzame samenleving?  Dit hebben de leerlingen onderzocht en uitgewerkt in hun eigen ontworpen wijk. Afgelopen woensdag mochten de beste groepen hun ideeën en wijk  presenteren in de finalerondes in het stadhuis.

De opdracht

De opdracht bestond uit twee fases. In de eerste fase koos iedere leerling een onderwerp uit om zich in te verdiepen. Dit waren alle onderwerpen waarmee je rekening moet houden als je een duurzame wijk ontwerpt, zoals water, voedselvoorziening, transport, huizenbouw, ecologisch groenbeheer en natuurlijk duurzame energie. Na ongeveer twee weken kwamen de groepjes bij elkaar met daarin leerlingen die zich allemaal in een ander onderwerp  hadden verdiept.  Nu gingen ze de beste ideeën uitzoeken en uitwerken. De ideeën werden onder andere uitgewerkt in een plattegrond en in een verslag. Toen ook dit allemaal gedaan was, moesten er presentaties gehouden worden voor de klas. Uit elke klas werd dan weer het beste groepje gekozen. Dat groepje ging door naar de grote finale in het stadhuis, waar ze beoordeeld werden door een jury. De jury bestond uit wethouder Van den Berg (portefeuille duurzaamheid), mevrouw N. Verzijl (procesregisseur duurzaamheid) en mevrouw I. Hoekstra (communicatieadviseur).

 

De winnaar

Het was dus een lange weg voordat er een winnaar gekozen kon worden.  Ook werd het op het eind nog heel spannend, want er waren maar liefst drie groepjes met evenveel punten. Maar uiteindelijk heeft de jury unaniem gekozen. “Het idee was volledig en alles was  erg goed uitgewerkt!” aldus de jury. Waarna ze bekend maakten dat de winnaars Amy, Benthe, Emma, Karlijn en Roos zijn uit klas 2H4.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.