Duitse kinderen op onze school. Wat deden ze hier? Op woensdag 29 mei was het dan zover, er kwamen ’s ochtends vroeg met de bus Duitse leerlingen naar onze school!

Al weken zijn leerlingen van de tweede klas op onze school met het project bezig. Ze gaan chatten met hun buddy uit Duitsland over van alles en nog wat om elkaars taal beter te kunnen te beheersen. Na een lange tijd konden de leerlingen voor de eerste keer elkaar in het echt zien, in plaats van op Instagram of Snapchat. Woensdag 29 mei gingen ze samen activiteiten doen op onze school.

 

De verschillende activiteiten

Er waren drie activiteiten, die voor iedereen leuk waren.

De activiteiten waren; het Zweedse loopspel, drama en een rondleiding in de school die gegeven werd door de Nederlandse scholieren. In plaats van de rondleiding konden ze boeken uitwisselen of 15 minuten meekijken met een les.

De redactie heeft bij alle activiteiten een kijkje genomen om te zien hoe het er aan toe ging.

We begonnen bij drama op de depadance, dat werd gegeven door mevrouw Brunink.

De bedoeling was dat ze zouden gaan improviseren door middel van een klein toneelstukje.

Ze moesten doen alsof ze gingen aanbellen bij iemand, en de ander deed de deur open, terwijl ze niks hadden afgesproken moesten met elkaar een gesprek voeren. En dat terwijl de hele klas toekeek! Drama was een geslaagd onderdeel en het was erg leuk en grappig.

Daarna gingen we door naar het Zweedse loopspel buiten op het sportveld.

Er waren groepjes van twee die bestonden uit een Nederlandse leerling en zijn/haar buddy.

Rond het speelveld hingen allemaal vragen die gingen over Nederland en Duitsland, die in allebei de talen werden gesteld. Zo moesten ze samen overleggen over de vragen en elkaar helpen om de tekst te begrijpen. Zo hoopten de leraren dat ze met elkaar in gesprek kwamen, en dat lukte ook goed! Dus ook het Zweedse loopspel pakte goed uit.

Even later liepen we door de school en kwamen we allemaal kinderen tegen met hun buddy die een rondleiding hielden en de school lieten zien. Zo te zien was ook dit erg leuk en gezellig.

 

Naar Duitsland

De Duitse leerlingen kwamen naar Nederland, de Bruggertstraat leerlingen zijn vrijdag 7 juni naar de Duitse school gegaan. Daar deden ze met hun buddy ook leuke activiteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.