De afgelopen weken zijn de leerlingen van klas 3 weer hard aan het werk geweest voor de Business School. De leerlingen mochten uit verschillende opdrachten kiezen. Deze kwamen ook van allerlei opdrachtgevers, zoals No Sun, Concordia, Gemeente Enschede of Gullimex. Afgelopen maandag werden de ideeën gepresenteerd voor ouders en de opdrachtgevers. ‘’De leerlingen mogen trots zijn op de resultaten,’’ aldus Ruud Huisman, docent Business School.

Het project

Alle leerlingen moesten natuurlijk beginnen met een vooronderzoek. Met de gegevens die hieruit kwamen, konden ze aan de slag met de opdracht. Uiteindelijk werd deze opdracht gepresenteerd op de presentatiemarkt. Tijdens de markt konden de leerlingen al hun ideeën presenteren, dit werd aan de hand van filmpjes, plattegronden en Power Points gedaan. Het was erg leuk om zoveel verschillende manieren van presenteren te zien.

Zo was er een groepje die de Business School hebben vernieuwd. Hierbij hebben ze het lokaal helemaal opnieuw ingericht om op de beste manier te kunnen werken. Hiervoor hebben ze andere scholen geanalyseerd waar Business School aangeboden wordt. Aan de hand van de resultaten van dit en andere factoren hebben ze een erg leuke plattegrond gemaakt en slim gekeken naar de manier om het beste te kunnen werken.

Er zijn verschillende reizen gemaakt in opdracht van No Sun, een bedrijf dat zich specialiseert in actieve groepsreizen. Deze opdracht hield in dat je een actieve reis voor jongeren moest maken. Zo is er een reis gemaakt naar Italië, naar Zwitserland en ook een reis naar Vietnam. Toch zijn deze reizen verschillend en op hun eigen manier allemaal speciaal. Ook was er een project waarbij er een nieuwe website moest worden ontworpen en één waarbij je een bedrijfsfilmpje moest maken.

Er was dus veel diversiteit, waardoor alle leerlingen een opdracht konden doen die ze leuk vonden. Hierdoor waren de leerlingen erg enthousiast. Het was dus een geslaagde markt!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.