De berg op voor Kika

60 leerlingen van onze school en van andere locaties hebben meegedaan aan de alpe d’huzes om geld op te halen voor Kika. Wil jij weten wat het is en hoe je mee kan doen lees dan verder!

Wat houdt de alpe d’huzes nou precies in? Meneer Olthof legde uit dat je tijdens deze actie 30 kilometer de alpe d’huez op fietst. De alpe d’huez is een berg in Frankrijk die ook bekent is van de Tour De France. Met deze actie wil men geld ophalen voor Kika. Dit is een fondst die onderzoeken naar kinderkanker financiert. Dit jaar begon de actie op 6 juni.

27 leerlingen van onze school hebben meegedaan. Verder hebben er nog leerlingen van ander locaties meegedaan. We weten nog niet hoeveel geld er is opgehaald, maar er was wel een streefbedrag voor onze leerlingen, namelijk 250 euro per persoon en meneer Olthof denkt wel dat dat gelukt is. Dit is de tweede keer dat onze school meedeed aan de alpe d’huzes, want de vorige keer was zo’n vijf, zes jaar geleden.

Lijkt het jou nou leuk om een keer mee te doen? Dan kun je als de school weer meedoet je inschrijven. Wij hopen dan dat je mee mag doen en veel geld kan ophalen voor Kika, zodat er nog meer onderzoek kan worden gedaan naar kinderkanker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.