Vrijdag 14 juni was het zover, de finale van de Battle of the Next Generation werd gehouden in Tilburg. Ook leerlingen van onze school uit de derde klas Technasium waren hierbij aanwezig. Jammer genoeg gingen zij zonder prijs naar huis.

 

Nina Jansen, Vera Wevers, Pim van Wijgerden en Pascale van Asselt hebben dit jaar onze school vertegenwoordigd bij de Battle of the Next Generation. Hierbij hebben zijn hun idee gepitcht voor een jury en hebben daar helaas geen prijs bij behaald. Al is Pascale niet met lege handen naar huis gegaan, aangezien zij bij de Hijemansquiz vijf kaartjes voor het Nationaal Militair Museum heeft gewonnen.

 

De dag begon met een autorit naar Tilburg in de auto van meneer Roetenberg. Daar aangekomen werden ze ontvangen met een hapje en een drankje. Voordat de presentaties konden beginnen was er eerst nog een voorprogramma. Vervolgens waren de presentaties voor het hele publiek en de juryleden. Dit vonden ze best wel spannend. Na afloop van de presentaties gingen de juryleden in beraad. Terwijl zij aan het overleggen waren, werd er een Hijemansquiz gespeeld die door Pascale is gewonnen. Uiteindelijk was de prijsuitreiking en nog een hapje en drankje toe. Al met al een prachtige dag.

 

De opdracht

De opdracht was om iets te ontwerpen dat zorgt voor veiligheid in het gekozen gebouw. Nina, Vera, Pim en Pascale hadden gekozen voor het MST. Ze hadden gekozen voor bodyscanners die verborgen zitten in het gebouw. Ook maakten ze gebruik van de bscenseapp. Deze app zorgt ervoor dat de beveiliging altijd kan zien wie waar is, doordat er sensoren geplaatst zijn in het gebouw.

next generation #1