Na een drukke toetsweek sluiten we het schooljaar op de Bruggertstraat af met leuke sportdagen voor de onderbouw. Tijdens de sportdagen die dit jaar op 3 en 4 juli hebben plaatsgevonden, gaan alle leerlingen uit de klassen 1, 2 en 3 verschillende sporten beoefenen. De redactie van Bruggert Snuggert Nieuws nam een kijkje bij de brugklassers. De teams streden tegen andere klassen uit hetzelfde jaar. Een aantal teams had van tevoren een grappige naam bedacht zoals ‘Kiek ons goan’, ‘Koekiemonsters’ of ‘De Hatseflatsers’.

 

De sportdagen bestaan al meer dan 20 jaar. Ze worden georganiseerd om het schooljaar op een leuke manier af te ronden. Het idee van de sportdagen is als volgt. In de gymlessen heb je alle sporten al een keer beoefend. De sporten van dit jaar waren voetbal, frisbee, basketbal, softbal, volleybal, handbal en als laatst badminton. Iedereen mag 2 sporten kiezen die zij of hij het leukst vindt. Voor de sportdagen worden er dan in elke klas teams gemaakt en die worden ingedeeld in poules. Op de sportdag zelf ga je met je team strijden om de winst. De sportdag wordt georganiseerd door veel docenten en ze krijgen hulp van leerlingen uit 4 VWO.

 

Afbeelding1

 

Op 3 juli werd er door de brugklassers in de ochtend gevoetbald, terwijl basketbal en softbal in de middag op het programma stonden. Bij voetbal werden er wedstrijdjes van 10 minuten en 7 tegen 7 gespeeld. In de middag werden er partijtjes basketbal gespeeld van telkens 10 minuten met 3 tegen 3 en de softbalwedstrijden duurden 20 minuten met 5 tegen 5.

Afbeelding2

 

Op 4 juli was er voor de brugklassers in de ochtend nog volleybal, handbal en badminton. Bij volleybal werd 4 tegen 4 gespeeld en bij handbal is het 7 tegen 7. Badminton doe je één tegen één. Alle wedstrijden duurden 10 minuten en op het eind van de ochtend waren alle wedstrijden gespeeld.

Na de poulewedstrijden werden er bij elke sport door de beste teams nog knock-out wedstrijden gespeeld tot de finale, waarna natuurlijk de winnaar bekend werd gemaakt en de prijsuitreiking plaats vond.

Voor de winnende teams was er een lekkere ‘stroopwafelcup’.

 

Het waren twee leuke sportdagen met veel spanning en sensatie maar misschien wel het belangrijkst ook veel plezier. Iedereen die heeft meegeholpen, bedankt daarvoor want zonder jullie was het niet gelukt! Tot het volgende sportieve jaar, eerst een fijne zomervakantie gewenst!

Afbeelding3