School is weer begonnen en dat betekent dat er ook weer nieuwe brugklassers zijn. Waarschijnlijk herinneren we ons onze eerste schoolweek nog als de dag van gisteren. Wat vonden de brugklassers van dit jaar van hun eerste schoolweek? En welke rol speelde meneer de Vries hierin?

Om antwoord op deze vraag te krijgen hebben we Sara en Alexander uit 1G1 en Siemel, Janneke en Martha uit 1HV3 geïnterviewd. Allemaal zijn ze het erover eens; de grootste verandering is toch wel de drukte in de school en dan vooral tijdens de pauzes en op de trappen. Verder is ook het continue wisselen van lokalen en leraren een grote verandering. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid huiswerk, die als veel wordt ervaren. De overgang naar de Brugklas wordt ook positief ervaren. Zo vindt Sara dat er veel meer uitdaging is.

De vakken die op dit moment als het leukst worden ervaren, zijn de vakken geschiedenis en de creatieve vakken. Verder vinden Alexander, die bussinesschool heeft gekozen, en Sara, die technasium heeft gekozen, deze vakken ook erg leuk.

Meneer de Vries

Zo als vele van jullie waarschijnlijk nog wel weten van de brugklas is meneer de Vries de leerling coördinator van de eerste en de tweede klas. Maar wat doet hij eigenlijk zo’n eerste week.

Ten eerste is hij verantwoordelijk voor de kennismakingsactiviteiten. Hieronder vallen de maandag waarbij je geïntroduceerd wordt aan je mentor en je klas en de dinsdag met het RAW-project. De voorbereiding hiervoor begint al weken van te voren.  Meneer de Vries moet namelijk zorgen dat die maandag alle informatie klaar ligt zoals de rooster en dat alle mentoren goed geïnformeerd zijn over hun leerlingen.  De voorbereidingen van het RAW-project beginnen echter al voor de zomervakantie. Hij moet namelijk alle afspraken maken met de kaliber kunstenschool. Tijdens de dagen zelf zorgt hij ervoor dat alles goed verloopt en helpt hij hier en daar een handje. Aangezien dit alweer zijn 6de jaar is dat hij dit organiseert begint hij dit steeds makkelijker te vinden.

Verder helpt hij de kinderen die de eerste week ernstig vastlopen. Vaak is dit al van te voren bekend en worden er afspraken gemaakt. Gelukkig is de eerste week dit jaar soepel verlopen.

De rest van het jaar is hij verantwoordelijk voor het aansturen van de mentoren en de leerlingenzaken. Hiernaast is hij ook nog geschiedenisleraar.

Ze hebben allemaal erg veel zin in dit schooljaar net zoals wij. En wensen alle brugklasser namens de redactie een heel fijn schooljaar toe!