Het was één van de meest besproken onderwerpen in de eerste schoolweek, onze nieuwe kluisjes! Inmiddels zijn de meningen gevormd en beginnen we allemaal te wennen aan het moderne systeem en het open maken van de kluisjes met onze telefoon. Maar wat is het verhaal achter deze kluisjes?

 

De installatie

Vorig jaar was al bekend dat alle locaties van Bonhoeffer College nieuwe elektronische  kluisjes zouden krijgen. En afgelopen zomer werden deze dan ook geïnstalleerd. Alleen is het pas de allerlaatste week van de vakantie gelukt om ze te laten werken.  Daarom zaten er nog wat foutjes in het systeem toen de school daadwerkelijk open ging. Een groot  deel  van deze problemen zijn inmiddels al opgelost maar na de herfstvakantie zal alles helemaal perfect werken. Zo kun je dan ook de kluisjes op de school wifi openen. Want in de eerste week bleek dat als iedereen zijn kluisjes tegelijk wilde openen dat deze eruit vloog. Maar geluk bij ongeluk is dat we nu na de herfstvakantie overal in school betere wifi  zullen hebben. (Tenminste als alles nu volgens plan loopt)

 

Indeling en kleuren

Een ander verschil is dat de je niet meer met je klas alle kluisjes bij elkaar hebt. Dit is om te voorkomen dat het super druk wordt doordat iedereen tegelijkertijd klaar is. Ook wordt er vanaf nu ingedeeld op leerjaar. De onderbouw heeft de onderste kluisjes en de bovenbouw de bovenste. Wat betekent dat je ieder jaar een ander kluisje krijgt. Dit wordt willekeurig bepaald door de computer. Qua kleuren is er niet veel veranderd. School heeft ervoor gekozen om in het rood, wit en zwarte thema te blijven. De reden hierachter is omdat we rode vloeren hebben. Hierbij zullen bijvoorbeeld de Bonhoeffer kleuren erg vloeken. Toch vallen de kluisjes in de gang naar het schoolplein wel buiten dit kleuren thema. Het was dan ook de bedoeling om het kleuren thema een beetje te doorbreken.

 

Tips:

Ten eerste als je problemen hebt met je kluisje, ga dan naar de conciërge. Dit kunnen problemen zijn als klemmende kluisjes omdat er wat tussen zit, of dat je kluisje is geblokkeerd omdat je je schoolpas bent verloren.

Verder kun je ook bij de conciërge terecht als je nieuw bent bij ons op school en nog geen schoolpasje en kluisje hebt. Je kunt namelijk een tijdelijk pasje ophalen waardoor je toch toegang tot een kluisje hebt. Ook als je wil ruilen van kluisje kun je bij de conciërge terecht. Maar je moet wel zelf voor een ruilmaatje zorgen.

En als laatste de belangrijkste tip: DOE JE SCHOOLPASJE NIET ACHTER JE TELEFOON!!!! Als je dit wel doet en je per ongeluk of expres je telefoon in je kluisje legt dan krijg je deze niet meer open… Daarom raden we je aan om het pasje in je voorvak van je tas, je etui of in een portemonnee te stoppen zodat je hem niet kwijtraakt! Gebeurt het je nu toch dat je telefoon en je pasje in je kluisje hebt zitten dan kun je ook weer bij de conciërge terecht. Oftewel de conciërges zijn superhelden die je met alle kluisjes problemen kunnen helpen!