Toen twee mensen aan het brainstormen waren over nieuwe gerechten voor de schoolkantine, kwamen ze op een het geweldige idee om op 1 dag in de week alle vleesproducten van de kantine uit het assortiment te halen, namelijk op Meatless Monday!

Meatless Monday is dus een dag zonder vlees, waarbij het normale assortiment wordt verkocht, maar dan zonder de vleesproducten. Een voorbeeld is het broodje gezond met ham, die op Meatless Monday wordt verkocht zonder ham. De nieuwe producten die dan verkocht worden, zijn broodje tonijn en broodje sellery salade. Meatless Monday wordt georganiseerd om mensen bewust te maken van de vele energie die wordt gebruikt om vlees te maken, wat slecht is voor het milieu. Gelukkig zijn er ook al heel wat mensen op school die vegetarisch zijn, waardoor deze dag ook wel heel handig is voor hen.