Een nieuw schooljaar met nieuwe docenten

De start van een nieuw schooljaar is altijd een mooie kans om goed te beginnen. Dat geldt niet alleen voor leerlingen, maar ook voor school. En Bonhoeffer College Bruggerstraat heeft dat goed begrepen, want er zijn veel nieuwe docenten op onze school gekomen. Voor bijna elk vak is er wel een nieuwe docent! De redactie van Bruggert Snuggert zocht twee van hen op om jullie nader kennis te laten maken. We interviewden mevrouw Omidi, docent Nederlands, en meneer Elsinga, docent Wiskunde.

Kunt u eerst iets over uzelf vertellen?

docent1

Meneer Elsinga: “Ik ben Jasper Elsinga, 34 jaar, geboren in Enschede en 2 maanden geleden getrouwd. Ik heb hiervoor in de ICT gewerkt, alles met computers: systeembeheer, applicatiebeheer, netwerkbeheer. Dat vond ik eigenlijk niet leuk, omdat ik de hele tijd achter een computer zat en toen ben ik weer gaan studeren.” Nadat meneer Elsinga de PABO heeft gedaan, heeft hij 8 jaar op een basisschool gewerkt. Daarna dacht hij: “Ik wil wat anders, want dan is het op een gegeven moment wel leuk geweest.” Toen is meneer Elsinga gaan kijken of er nog meer is dan alleen basisschool.

 

 

docente1

Mevrouw Omidi komt uit Deventer, waar ze ook geboren is. Na haar gymnasiumopleiding is ze gaan studeren aan de Universiteit Utrecht en ze heeft daar de lerarenopleiding gedaan. “Daarna ben ik een paar jaar werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs. Dat was meer in de Randstad. Toen heb ik besloten om naar Teheran te verhuizen, dat is de hoofdstad van Iran.” In Iran heeft mevrouw Omidi zowel in het onderwijs als in de journalistiek gewerkt. “Ik werd door de ambassade daar gevraagd om een Nederlandse school op te zetten als deel van de Britse school en dat heb ik een jaar of 8 gedaan. Ik was hoofd van die school en docent. Daarnaast heb ik ook als journalist daar gewerkt voor onder meer het dagblad Trouw. Dus ik was een correspondente en gaf informatie door van wat er in dat land speelde. Ik heb ook columns geschreven voor zowel de Volkskrant als Trouw en ik heb ook een paar boeken over Iran geschreven.”

Waarom bent u naar deze school gekomen?

Meneer Elsinga: “Ik kwam in contact met Wim Roetenberg en ze zochten nog een wiskundedocent en hij wist dat ik dit leuk vind en zo ben ik hier gekomen. Ook vind ik het Bonhoeffer College er heel erg mooi uitzien en het is een school die bij mij past en vandaar dat ik voor deze school gekozen heb.”

Mevrouw Omidi had goede dingen over onze school gehoord en ze vindt het prettig om in het oosten van Nederland te wonen en te werken omdat de mensen daar vaak wat gemoedelijker zijn. “Toen ik terugkwam uit Iran kon ik natuurlijk in heel Nederland gaan wonen, maar ik heb ervoor gekozen om weer in Deventer te gaan wonen. Ik vind het heel prettig om op een school die heel oostelijk in Nederland ligt te werken, omdat ik de mentaliteit van de mensen heel erg prettig vind.”

 

Waarom bent u niet eerder hier les gaan geven?

Mevrouw Omidi: “Omdat het eigenlijk zo uitkwam. Toen ik weer in Nederland kwam, heb ik heel snel een baan gekregen op een andere school en daar heb ik ook een paar jaar gewerkt. Maar omdat het leerlingenaantal terugliep, konden veel docenten daar niet blijven werken en ik ook niet.

Waarom heeft u voor dit vak gekozen?

Mevrouw Omidi: “Nou, ik hou heel veel van de Nederlandse taal en van de literatuur. Toen ik heel jong was, was ik altijd heel gek op lezen, ik zat altijd met mijn neus in de boeken. En ik vind het heel belangrijk en leuk om jongeren van alles over de taal te leren dus vandaar Nederlands.”

Meneer Elsinga: “Ik gaf les in groep 8 en ik vond vooral rekenen samen met Nederlands leuk, maar ik vind getalletjes leuker dus toen dacht ik, ik ga wiskunde doen. Ik bereidde de kinderen ook altijd een beetje voor wat er op de middelbare school zou komen.”

Wat zijn uw verwachtingen en hoe bevalt het tot nu toe?

Meneer Elsinga hoopt dat hij zelf heel veel kan leren èn dat hij de leerlingen in de eerste, tweede en derde heel veel kan leren. “En dat we samen gaan zorgen voor mooie resultaten en dat ik het vak wiskunde een beetje leuker maak, want niet iedereen vindt wiskunde leuk.” Tot nu toe bevalt het meneer Elsinga goed. Hij merkt dat vooral de eersteklassers wiskunde nog moeilijk vinden, want voor hun is het natuurlijk nog nieuw. “Maar ook de tweedeklassers vinden het soms nog moeilijk, en ze dan het vertrouwen geven, om ze te helpen beter te worden, is leuk.”

Ook de eerste ervaring van mevrouw Omidi is heel positief. “Ik vind het een hele leuke school en de kinderen zijn aardig en de collega’s zijn heel prettig in omgang. Dus ik heb hele goede verwachtingen voor de toekomst.” Ze is blij met haar keuze voor onze school. “Ja, ik voel me wel goed hier.” 

Wat zijn uw hobby’s behalve uw eigen vak?

Mevrouw Omidi is in veel dingen geïnteresseerd. “Natuurlijk lezen en schrijven, maar ik hou ook van sporten. En ik hou van dieren; ik heb zelf twee hondjes.” Verder vindt ze wandelen, fietsen, film, theater en cultuur leuk.

Meneer Elsinga heeft heel veel hobby’s en is echt gek op sport. “Ik heb jarenlang in de top van Nederland gejudood, maar dat is al een tijdje terug. Daar ben ik nu mee gestopt. Toen ben ik gaan hardlopen en ben ik bezig gegaan met crossfit. Dat heb ik een paar jaar gedaan, nu doe ik nog steeds fitness.” Hij vindt fotografie ook heel erg leuk. “En airsoft vind ik gaaf om te doen [een sport met 3 schietdisciplines, red.], dus ik heb wel een grote schaal aan hobby’s.”

 

 

Zo hebben we deze 2 nieuwe docenten wat beter leren kennen. De redactie bedankt mevrouw Omidi en meneer Elsinga voor het leuke interview en we wensen hen veel plezier en succes op Bonhoeffer College Bruggertstraat!