Ontmoeting met koningin Maxima op Science Makers Awards 2019

Afgelopen woensdag 2 oktober mochten Meinke van Oenen, Sarah Vegter en Lieke van de Ven van Bonhoeffer College Bruggerstraat naar de Science Makers Awards 2019. Dit naar aanleiding van hun overwinning in mei jl. van de Technasium Top Award: ‘Van gas los.’

 

Tijdens deze dag werden ze gehuldigd door Dennis Weening in het bijzijn van de koningin en mensen uit het bedrijfsleven en van de overheid. Nadat de meiden hun award in ontvangst hadden genomen, mochten zij met de koningin praten over hun oplossing.

 

Zij hadden namelijk voor deze wedstrijd een warmteplan geschreven om een revalidatiecentrum in Zwolle van aardgas los te krijgen. Hun innovatieve idee ‘Solar Catch’ en hun toekomstvisie op waterstof hebben hen naar deze overwinning geleid.

 

De meiden meldden een leuke dag te hebben beleefd en erg geïnspireerd te zijn door de andere aanwezigen.

 

https://www.vorsten.nl/vorstenhuizen/nederland-vorstenhuizen/maxima-door-de-regen-voor-uitreiking-sciencemakers-awards/