Filmavond voor Kenia

artikel plaatje 1

Op vrijdag 11 oktober organiseren de leerlingen van project Kenia een filmavond. Op deze filmavond worden vier verschillende films gedraaid. Voor de desbetreffende films zijn in de 2de pauze kaartjes te koop in de aula. Kom jij ook?

 

 

 

plaatje artikel 2

Films
Op de filmavond worden vier films gedraaid. Om 19:00 uur beginnen The Lion King en Mamma Mia. In de pauze is er catering beschikbaar in de kantine. Vervolgens starten om 21:45 uur Sneekweek en The Hangover. Éénkaartje per film kost €5 euro.

 

Geld
Alle opbrengsten van de filmavond gaan naar de Vilwakwe basisschool in Kenia. De Vilwakwe basisschool ligt in een achterstandswijk, en kan het geld goed gebruiken. Van dit geld kunnen de mensen de school verbeteren, er kunnen nieuwe schoolboeken aangeschaft worden en het onderwijs wordt verbeterd. Kortom: met dit geld kunnen wij die mensen helpen om een betere educatie te krijgen. Een kaartje kost slechts €5 euro, je kunt er een groot verschil mee maken, terwijl je ook nog plezier hebt!

 

Kenia
De leerlingen die naar Kenia gaan, zullen niet alleen de cheque overhandigen. Ze gaan daar ook helpen met verschillende activiteiten om de maatschappij te helpen en te verbeteren. Ze helpen met het verven van de school, ze gaan daar lessen geven, ze gaan huizen repareren en nog veel meer doen om de mensen daar te helpen.

 

Meer acties
Naast de filmavond zullen dit jaar nog meer acties komen om geld voor project Kenia op te halen. Denk dan bijvoorbeeld aan een overname van de kantine, een sponsorloop of een andere manier om geld in te zamelen. Zo wordt er geprobeerd om een zo groot mogelijk geldbedrag op te halen, om de mensen in Kenia te helpen.