Een frisse start bij Business School

Het schooljaar is weer van start gegaan! Dat betekent dat Business School ook weer in volle gang bezig is. Maar wie zitten er nou bij Business School? En wat doen ze daar?

Elk kwartiel moeten de leraren en de school een nieuwe opdracht bedenken, en met de opdracht  die de kinderen nu hebben, maken ze meteen een goeie start om een mooi cijfer te halen.

Hier lees je over hoe het gaat bij Business School.

 

De leerlingen bij Business School

De eerste paar jaar van dat je hier op Bruggertstraat zit kan je kiezen of je regulier, o & o of Business School wilt. Voor de kinderen die Business School hebben gekozen leren ze onder andere  hoe ze moeten samenwerken in groepjes, presenteren en organiseren onder andere.

De opdracht die de leraren nu voor ons hebben uitgekozen is dan ook heel erg leuk en leerzaam.

 

De opdracht

in groepjes van vier of vijf kinderen zijn ze te werk gegaan om Gianni Romme, de eigenaar van ijsbaan Twente en olympisch kampioen schaatsen,  advies te geven. De opdracht is om te bedenken wat er in de ijsbaan Twente plaats kan vinden in de zomer, als er geen ijs kan liggen vanwege de kosten voor het koelen van de zaal en het ijs.

Ze moeten bedenken wat er de hele zomer kan gebeuren, maar ook een zomer evenement en een winter evenement. Voor de evenementen hebben ze voor in de zomer en in de winter samen ongeveer  €50.000,- te besteden.

Het is de bedoeling dat ze het idee volledig uitwerken, wat inhoud dat ze er een verslag van moeten maken, en schetsen van hoe de situatie eruit komt de zien. Ook moeten ze een PowerPoint maken en presenteren aan de klas.bsn nieuws foto

 

Het beste idee

Het verslag van het groepje met het beste idee, wordt ook werkelijk aan Gianni Romme getoond. En hij beslist wat ermee wordt gedaan, en of het idee een optie is.

Dus misschien is er volgend jaar dus wel iets super leuks in de ijsbaan aan de gang?