‘Ik vind Technasium echt een geweldig vak om te geven’

P.J Roetenberg

 

Als je op Technasium zit, heb je hem misschien wel eens gezien. Of misschien is hij wel je leraar. Laatst heb ik meneer Roetenberg geïnterviewd. Ik vroeg hem wat Technasium inhoudt en dit is wat hij zei:

‘Hier bij het vak Technasium werk je vaak in opdracht van bedrijven. Je hebt 8 weken om een oplossing te vinden en de opdrachtgever te verbazen.’ Hij vindt het vak ontzettend leuk omdat je in groepjes mag werken en je hebt veel vrijheid om zelfstandig te werken. Elk kwartiel wordt hij weer verrast door de leerlingen en soms denkt hij: ‘Wow, had ik dat zelf maar bedacht.’

 

Meneer Roetenberg heeft helaas zelf nog nooit een oplossing voor een bedrijf bedacht en een prototype gemaakt, maar dit zou hij graag een keer willen doen. Hij geeft zijn leerlingen veel vrijheid, met af en toe een grapje en hij is alleen streng als het moet. Het minst leuke aan Technasium vindt hij dat hij leerlingen de hele tijd moet zeggen dat ze hun persoonlijke verslag (PV) nog moeten maken.

 

De leukste klas om les aan te geven vindt hij de brugklas, omdat je hen het meest kan leren. Het leukste project van de afgelopen jaren was die van 3 jaar geleden, toen moesten de leerlingen een app ontwikkelen. Het leukste gedeelte van het lokaal vindt hij de werkplaats, want dan zie je de ideeën tot leven komen. Hij vindt alle opdrachtgevers even leuk, omdat ze het supergaaf vinden dat bedrijven hun problemen bij hun neerleggen.