Dit was één van de vonnissen die maandag werd uitgesproken toen de leerlingen van de vierde klas naar de politierechter in Almelo gingen.

De leerlingen van de vierde klas woonden tijdens de rechtszitting van de politierechter meerdere rechtszaken bij. Dit waren niet al te erge zaken, aangezien de maximale straf bij de politierechter één jaar is.

Een van de zaken die behandeld werd, was een winkeldiefstal van een geurkaars van de Wibra van één euro. Deze man stond ook terecht voor het stelen van een fles sterke drank. Uiteindelijk is de man veroordeeld voor een paar weken celstraf. Dit was omdat het niet de eerste keer was dat hij dit heeft gedaan. Naast deze zaak werd onder andere ook een zaak behandeld over het doorrijden na een ongeval en het bestelen van een oudere man. De rechtszaken waren allemaal echt, wat het erg interessant maakte voor de leerlingen.