Groep 8 leerlingen krijgen een indruk van Bruggerstraat door de Talentmiddagen

Het is altijd spannend, de overgang van groep 8 naar de brugklas. Nog moeilijker is het om een goede school te kiezen die bij je past. Daarom konden groep 8 leerlingen tijdens de Talentmiddagen op 5 en 12 februari alvast kennis maken met de Bruggertstraat.

Op twee woensdagmiddagen krijgen de leerlingen uit groep 8 de keuze uit verschillende vakken die zij kunnen gaan uitproberen. In 2 lessen van elk 45 minuten krijgen ze te zien wat het inhoudt en kunnen ze uitvinden of deze school bij hen past. De eerste kinderen stonden al vòòr half 3 in het Atrium te trappelen van ongeduld om te beginnen met de lessen. Sommige leerlingen werden nog gebracht door hun ouders, maar die waren misschien nog wel nerveuzer dan hun kind over hoe de middag zou verlopen. Voor de meeste kinderen is het wel wennen dat Bruggertstraat veel groter is dan hun basisschool en het wisselen tussen lessen zijn ze ook niet gewend. Maar het is goed gegaan!

Dit jaar deden er 139 leerlingen mee met de Talentmiddagen. Ze hadden de keuze uit verschillende vakken: Business School, Klassieke talen, Lichamelijke opvoeding, Technasium, Techniek en Tekenen. Bij de Business School hebben de kinderen kennis gemaakt met het vak van reclame, bij Techniek hebben ze gewerkt aan een “trilrobot” en bij tekenen hebben ze zich creatief mogen uiten met behulp van verschillende pasta’s. De Bruggert Snuggert redactie keek mee met een les Klassieke talen en Technasium.

Bij Klassieke talen ging het over het ontstaan van de mensheid en waar de mens vandaan komt. Die vraag stelde meneer Algera aan de groep 8-ers en hij vertelde er een verhaal over waar de kinderen geboeid naar luisterden. Ze kregen de opdracht om een vraag te bedenken over wat ze raar vinden in de wereld en daar een verhaal over te schrijven.

Bij het Technasium moesten de kinderen bezig gaan met nieuwe ideeën voor het schoolmeubilair. Tijdens de eerste les werden er groepjes gemaakt en hard gebrainstormd. Terwijl de kinderen aan het werk waren, hielpen de docenten hen. De kinderen moesten in de tweede les al hun presentatie in orde maken en de verdeling bedenken. Aan het eind van de les moesten ze presteren voor de docenten.

Afbeelding met binnen, kantoor, muur, vloer

Automatisch gegenereerde beschrijving

BruggertSnuggert interviewde een van leerlingen uit groep 8 die meedeed met de Talentmiddagen.

Had je vooraf al bij andere scholen gekeken en wat vond je daarvan?

‘Bij mij ging de keuze vooral tussen Bruggertstraat en Kottenpark. Daar ben ik tijdens de open dagen en informatieavonden ook geweest. Toen begon ik mezelf af te vragen hoe ik een keuze kon maken en daarom kom ik naar de Talentmiddagen.’

Hoe vond je de Talentmiddagen?

‘De Talentmiddagen waren voor mij wel de bevestiging voor Bruggertstraat. Ik vond het leuk om een keer de lessen mee te maken en te zien hoe de school was. De leraren gaven leuk les en er waren leuke opdrachten. Nu lijkt het me nog leuker om naar Bruggertstraat te gaan en nu weet ik wat ik kan verwachten. Bij het Technasium was het alleen wel een beetje druk.’

Kun je het andere kinderen aanraden en waarom?

‘Ja, ik kan het andere kinderen zeker aanraden, want ik vond het een leuke uitdaging en het is toch heel iets anders dan een open dag. Het kan helpen bij de keuze van je school. En misschien kom je al kinderen tegen die ook naar Bruggertstraat gaan of zelfs al kinderen die bij je in de klas komen.’