Afgelopen woensdag tot en met zondag zijn Pèma Janssen, Joyce Ogink, Sophia Su en Meinke van Oenen naar Barcelona geweest. Hier presenteerden zij hun idee ProSa op de Exporecerca. Hierbij kwamen leerlingen van verschillende nationaliteiten bijeen om hun innovatieve ideeën te presenteren aan de jury.

Het idee dat de meiden presenteerden was het project ProSa. ProSa is een biologisch afbreekbaar plasticvervanger, dat is gemaakt van zijdecocons in combinatie met wilgensap. Het doel van ProSa is het voorkomen van microplastics in het milieu. Dit is mogelijk, omdat het volledig wordt afgebroken door de natuur.

Naast presenteren op de beurs hebben de meiden ook nog een aantal delen van Barcelona zelf gezien. Waaronder het museum van FC Barcelona en de Sagrada Familia. Naast mooie ervaringen kwamen de meiden ook nog eens thuis met een prijs, namelijk The Young Scientists award, die uitgereikt werd door een van de sponsoren: Iran.