Het Gymnasium

Veel mensen denken dat het Gymnasium niet veel verschilt van het atheneum. Ook denken veel mensen dat je heel slim moet zijn voor het Gymnasium. Beide uitspraken zijn niet waar.

Het maakt niet uit welk niveau je doet, het is wat je aan kan. Toch doen gymnasiasten net iets meer. Je hebt natuurlijk klassieke talen, speciale uitstapjes en extra uitdagingen door bijvoorbeeld de gymnasiumdagen.

Nu over de gymnasiumdagen: gymnasiumdagen zijn dagen speciaal georganiseerd voor het gymnasium. Hierbij krijgen we allemaal projecten die ons uitdagen. De gymnasiumdagen worden sinds vorig jaar gehouden en er worden twee opdrachten per jaar gegeven. We missen hiervoor een paar andere lessen om zo met het project bezig te zijn.

Zoals de eerste opdracht van dit jaar: burgerschap. Hier is ook een ander artikel over geschreven: https://bruggertsnuggertnieuws.com/2020/01/09/de-betekenis-van-burgerschap/. Zeker de moeite waard om ook even te lezen!

We hebben wel meer uitdaging, maar dat betekent niet dat we meteen veel slimmer zijn dan anderen. Bij de schoolkrant zitten bijna alleen maar gymnasiasten, maar dat hoeft zeker niet! Als je ook graag bij de schoolkrant wil, kan dat gewoon!

Gemaakt door: Mika Bosman en Floor van Es, 1G1.