Deel 1: De schommel in het oude speeltuintje

Verhalen schrijven vind ik leuk, al krijg ik het verhaal eigenlijk nooit af. Nu ga ik een verhaal voor de schoolkrant schrijven. Iedere twee weken komt er een ander stukje online. Het eerste deel kun je nu lezen, het tweede deel komt over 2 weken en het laatste deel over 4 weken. Zo heb je uiteindelijke één verhaal. Veel leesplezier! 🙂
Floor van Es (1G1)

Deel 1
De schommel in het oude speeltuintje

Het was een zondagochtend. Het waaide hard, maar de zon scheen fel. Er was een storm op komst, een harde storm. Jola staat op, ze is vrolijk. Niet om een reden, gewoon vrolijk. Ze trekt haar kleren aan, een spijkerbroek met een wit shirtje waar ‘go!’ op staat. Ze poetst haar tanden en doet haar haar. Ze maakt een knot. Zachtjes loopt ze naar beneden, want iedereen ligt nog te slapen. Beneden maakt ze ontbijt: een glas sinaasappelsap met een sandwich met ham, kaas en sla. Als ze het op heeft, gaat ze tv kijken. Totdat haar broertje naar beneden komt: “Jola je hebt me wakker gemaakt! We moeten iets kijken wat we allebei leuk vinden, anders ga ik mama roepen!” “De serie is bijna afgelopen, nog 2 minuten!” zegt Jola geïrriteerd. “Mamaaaaa!” roept haar broertje. Jola staat op. “Je mag dan wel 8 zijn, maar je bent vreselijk irritant!” Boos loopt ze naar boven. Ze besluit huiswerk te gaan maken. Donderdag heeft ze een biologieproefwerk en ze snapt er nog helemaal niets van. Na een uurtje werken komt haar broertje binnen: “Jola, wil je met mij buitenspelen?” Jola kijkt naar haar boek. “Oké, maar niet te lang. Ik moet zo nog door…” Jola doet haar jas aan, het is een legergroene jas met een bontkraag. Geen echt bont. Dat vindt ze veel te zielig, het is nep bont. Samen lopen ze naar buiten. Buiten voor het huis is een speeltuintje met een speelhuisje dat lijkt op een treintje. Er is ook een duikelrek en een schommel met drie kabels. De speeltuin is heel oud, wel 10 jaar. Het speeltuintje ziet er niet zo mooi meer uit, maar je kunt er nog prima spelen. “Zullen we op de schommel?” vraagt Jola. Ze loopt er al naar toe. Samen gaan ze schommelen. Door de harde wind gaan ze hoger. Wel heel hoog… De wind gaat harder waaien en nog harder. Jola’s broertje vraagt haar te stoppen, maar dat lukt niet meer. De wind staat nu op het hardst, harder dan Jola ooit heeft gevoeld. Opeens knapt er een kabel los……………………………………………………………………………………………

Ben je nieuwschierig hoe het verder gaat?? Ga dan snel naar https://bruggertsnuggertnieuws.com/2020/04/22/deel-2-vliegen-door-de-lucht/ om verder te lezen.