Deel 2: vliegen door de lucht

Heb je Deel 1‘De schommel in het oude speeltuintje’ gemist?

Lees dan eerst: https://bruggertsnuggertnieuws.com/2020/04/01/de-schommel-in-het-oude-speeltuintje/

De andere kabel knapt ook, snel klemmen ze zich vast aan de schommel. ‘AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH’ schreeuwen ze. Ze worden meegesleurd door de wind. Vastgeklampt aan de schommel vliegen ze over de huizen. Gillend en schreeuwend. Jola’s broertje begint te huilen: ‘MAMA, PAPA!!!!!!’ Ze gillen totdat hun stemmen zo zeer doen dat er geen geluid meer uitkomt.

Jola kijkt naar beneden. Eigenlijk ziet het er wel mooi uit zo. Jola’s broertje is inmiddels in slaap gevallen, nog steeds stevig vasthoudend aan de schommel. Uit het niets begint het weer heel hard te waaien. Ze vliegen nog harder. 4 uur en 27 minuten vliegen ze door de lucht. Totdat de wind gaat liggen. Ze storten hard neer. Jola en haar broertje worden wakker. Ze beginnen te gillen. Jola glijdt van de schommel af en stort zo’n drie meter naar beneden. Gillend valt ze in een bedje van mos. Ze kijkt om zich heen, ze is in een weelderig bos beland. Alles is dichtgegroeid. Haar broertje is nergens te vinden. Jola probeert op te staan, maar haar enkel doet heel zeer. Ze kijkt naar haar enkel, er zit een hele diepe snee in met een grote doorn. ‘Au, au,’ ze trekt de doorn eruit. Ze trekt een blad van een struik naast haar. Ze bindt het om haar been heen. Ze roept haar broertje: ‘Sem, Sem waar ben je????’

Met schrammen op zijn wangen en takken in zijn haar probeert Sem Jola te vinden. Uiteindelijk vindt Sem Jola. ‘Kom, sta op’ zegt hij. ‘Nee, dat gaat niet, mijn enkel doet heel erg zeer.’ Sem kijkt rond of hij ondersteunde takken kan vinden. Hij vindt twee grote takken en geeft ze aan Jola. Jola staat op. ‘Nu nog uitvinden waar we zijn,’ kreunt Jola van de pijn.

Wil je verder lezen? Ga dan snel naar deel 3: https://bruggertsnuggertnieuws.com/2020/05/29/deel-3-survivallen/