Deel 3: Survivallen

Heb je deel 1 en 2 nog niet gelezen? Lees dat dan voordat je deel 3 leest.
Deel 1: https://bruggertsnuggertnieuws.com/2020/04/01/de-schommel-in-het-oude-speeltuintje/
Deel 2: https://bruggertsnuggertnieuws.com/2020/04/22/deel-2-vliegen-door-de-lucht/

Jola en Sem lopen door het bos na een uur komen ze bij een strand. ‘Woow is dit een eiland?’ zegt Sem bewonderend. Hij rent over het strand en valt in de zee. ‘Aaah verfrissing!’ Hij maakt een kommetje met zijn handen en wilt het opdrinken. `Nee, gekkerd dat is zout water!’ Jola kijkt naar boven. ‘ het word al donker we moeten een schuilplek maken.’ Samen met Sem zoeken ze takken ze zetten het tegen een boom aan in een ronde vorm. ‘Zoiets!?’ Sem probeert naar binnen te komen. Euh, ik pas niet echt door de opening.’ Sem rukt zich los. Bam, alle takken liggen op de grond. ‘Misschien moeten we eerst een vuurtje maken?’ Jola voelt in haar zak. ‘ kijk wat ik heb! Mijn survival boekje!’ ‘YEESSSSSS!!!!!!!!!!!!’ Roept Sem, hij maakt een dansje. ‘Jalalalalalalalala’.

Na een tijdje hebben ze eten, een vuurtje, een hut en drinken. Dat hebben we mooi voor elkaar.

Inmiddels is het donker, Jola en Sem op het strand. Ze kijken naar de sterren, ‘ mooi hè’ zegt Jola. Ja zegt Sem. Na een tijdje ligt Sem vredig te slapen, Jola brengt hem naar de hut en daarna valt ze ook in slaap. Na een week word Jola voor de zevende ochtend wakker op het eiland. Ze hoort een toeter. ‘Sem hoor je dat ook?’ ‘Ja, een toeter ofzo.’ Ze lopen naar het strand, ze kijken de zee op. ‘EEN BOOT!’ HIER HIER, HIER ZIJN WE KOM ONS REDDEN!!!!!!!…………………………………………………………………..