Dinsdag 7 september was de opening van het enige echte Gymnasiumlokaal! Het totaal gerestylede lokaal werd geopend door het doorknippen van het rode lintje. De opening van het Gymnasiumlokaal moest natuurlijk op een feestelijke manier gevierd worden. Na het praatje van mevrouw Metz, de gymnasiumcoördinator, werd het lintje doorgeknipt en mocht iedereen naar binnen. Hier werden bubbels gedronken, alcoholvrij natuurlijk!  

 

Volgens mevrouw Berkien werd hier al langer over gesproken, omdat ze het gymnasium een eigen plekje wilden geven. Hier zou het zeker vertrouwd gaan voelen. Als je aan klassieke talen denkt, denk je eerder aan iets ouds en stoffigs. Het Gymnasium wilden ze juist in een modern jasje steken. ‘Je moet het eigenlijk vergelijken met het Technasium of Business school. Deze vakken hebben ook hun eigen lokaal’, vertelt mevrouw Berkien die ook bij de opening was.  

Beide mevrouwen Metz hebben over de inrichting nagedacht. Samen hebben ze het meubilair uitgezocht. Dit moest natuurlijk wel modern, want daar ging het juist om. Ook hebben ze verschillende afbeeldingen uitgezocht die op de muur konden. Nadat ze dat hadden uitgezocht, hebben ze alle gymnasiasten om hun mening gevraagd en daar kwam de Akropolis uit. Dit hangt nu op de gehele achterwand.  

 

We hebben natuurlijk twee Klassieke Talen docenten. ‘Hoe kwamen zij er bij om dat te gaan studeren en les in te geven?’ 

Mevrouw Metz vertelt dat ze eigenlijk ooit dierenarts wilde worden, maar toen ze naar de middelbare school ging bleek ze erg goed te zijn in klassieke talen. Nadat ze een rondreis in Italië maakte en opging in de cultuur in Pompeï en Rome bleek toch wel dat dat iets was wat ze echt leuk vond. De doorslag kwam toen ze mee ging met haar zus, ook mevrouw Metz, naar Nijmegen waar ze een dagje meeging kijken bij de universiteit.  

 

En meneer Algera? Dat is een simpeler verhaal! Hij keek naar zijn leraar die met zijn benen op zijn bureau zat en dacht bij zichzelf: ‘Wat zou het fijn zijn voor niets geld te verdienen’. Helaas bleek de werkelijkheid iets anders, want het is nu toch wel veel werk. Maar wel ontzettend leuk werk!’ 

 

Met dit vernieuwde Gymnasiumlokaal kan er nog meer onderwijs op maat gegeven worden en komen de Klassieke Talen tot leven.  

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.